Datum: 20-09-2020 - 18:32
11
mrt
'20
CDA Weststellingwerf organiseert avond over wonen in de toekomst
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

CDA Weststellingwerf organiseert avond over wonen in de toekomst

WOLVEGA – CDA Weststellingwerf organiseert in Wolvega een avond met als thema Wonen in de Toekomst. De politieke partij wil op vrijdag 13 maart met inwoners over hun visie in gesprek gaan. Onderzoeker...

Petra de Jong van het Fries Sociaal Planbureau houdt voorafgaand de discussie een lezing. Zij vertelt over de actuele trends, ontwikkelingen, de demografie van Wolvega en wat dat voor de toekomstige nieuwe woonvormen kan betekenen. Welke dat zijn, wordt deze avond getoond in een filmpje van Knarrenhof uit Zwolle. Het bedrijf StartBlock uit Emmeloord komt een presentatie over zijn visie op wonen geven. StartBlock heeft een woonconcept ontwikkeld.

Het CDA sluit de avond af met een discussie. Aan de hand van stellingen kan het publiek reageren. ,,Onze samenleving verandert in een snel tempo”, zegt CDA-bestuurslid Ria van Zwieten, ,,Maar onze wensen blijven hetzelfde. Iedereen wil op een plek wonen waar hij of zij zich prettig voelt en waar mogelijkheden zijn om je leven op je eigen manier in te richten en zorgeloos oud te kunnen worden. Wij horen daarom graag welke ontwikkelingen op dit moment spelen. Hoe ziet de woonvraag er in de toekomst uit? Wat vinden de inwoners belangrijk?  Als CDA gaan we graag met de mensen in gesprek om te horen hoe zij tegen deze vragen aankijken.”

De bijeenkomst vindt op vrijdag 13 maart van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur plaats in het café van Sporthal De Steense aan de Deken Vaasstraat 15 in Wolvega. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019