Datum: 20-09-2020 - 19:45
11
mrt
'20
5x podium voor UDIROS OUTDOOR in Kootstertille
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

5x podium voor UDIROS OUTDOOR in Kootstertille

Daar waar vorig jaar de regen met bakken uit de lucht viel In Kootstertille regende het nu podiumplaatsen voor de survivalrunvereniging UDIROS Outdoor. Onder zware omstandigheden...

waarbij de regen die de afgelopen weken viel het parcours tot een modderige arena omtoverde lieten de atleten van UDIROS Outdoor zien dat ze in vorm zijn. Met name bij de jeugdwedstrijden was er succes, met maar liefst 4 podiumplaatsen in verschillende categorieën kleurde het korenblauw van de club het ereschavot.

Het grootste succes viel te vieren om de Middellange Survivalrun, de MSR. Deze zware run over 12 kilometer werd een prooi voor Siemen Keijzer uit Nijebercoop, die de wedstrijd zo’n beetje van kop tot finish leidde en zo zijn eerste overwinning van het seizoen pakte. Hoofdtrainer Ydo de Vries keek tevreden toe: “Volgend jaar is hier het Nederlands Kampioenschap MSR, dit geeft veel vertrouwen”. Keijzer liep goede concurrenten op achterstand, waarbij het zware parcours hem amper leek te deren. “Prachtig hoe sterk we hier presteren, als club zitten we in een enorme flow”.

Dan de jeugdatleten. De wedstrijdgroep van UDIROS OUTDOOR maakt enorme sprongen en dat vertaalt zich nu in steeds meer podiumplaatsen. Een van de jongste pupillen van de club, Sophie van Veldhuizen uit Lippenhuizen, werd tweede in de categorie tot 9 jaar. 'Samen met haar broer Bram zit Sophie al enige tijd in de wedstrijdploeg, elk jaar wordt een beetje progressie geboekt’, aldus trainer Werner Valk: “dit zijn jeugdleden die we zelf helemaal hebben opgeleid en klaar hebben gestoomd voor wedstrijden. Prachtig om te zien dat er dan op zo’n zware run een podium wordt gepakt”.

In de categorie tot 11 jaar dubbel succes voor de club uit Nieuwehorne. Claudette Ritsema liep ijzersterk naar een 2e plaats, Thygo de Vries werd 3e. Beide atleten startten in dezelfde startgroep en joegen elkaar op naar eremetaal. Solène Ritsema, de oudste Ritsema in deze categorie, pakte vanuit de tweede startgroep een vijfde plaats. En in de categorie tot 14 jaar pakte Irene Groen haar eerste podium, een prachtige tweede plek. “Dat wordt een doos gebak” zo liet Werner Valk weten, die daarmee een weddenschap uit het begin van het seizoen mag gaan inlossen. Valk zelf liep nog een mooie Korte Survivalrun en finishte op een 6e plaats.

Na intensieve weken met de organisatie van de succesvolle eerste editie van de eigen U3Run werd er tevreden terug gekeken. “Als club hebben we wel wat neergezet in de afgelopen 3 jaar” vertelt voorzitter Robert-Jan Ritsema trots. “Een nieuw concept met de U3Run op de survivalkalender, nieuwe atleten die bij onze club willen trainen, het gaat allemaal boven verwachting”. En naar de toekomst toe, komende weken worden de puntjes op de i gezet richting het Nederlands Kampioenschap in Zeist voor de jeugd, daar is de echte piek gepland.

Foto’s:
- Claudette Ritsema en Thygo de Vries in actie (foto: Robert-Jan Ritsema)
- Podium Sophie van Veldhuizen (foto: Wendy van Veldhuizen)
- Podium Irene Groen (foto: Lian Nijenhuis)

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019