Datum: 19-10-2017 - 10:48

01
Nov
'16
Vinkega in teken van springsport!
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Vinkega in teken van springsport!

VINKEGA - Afgelopen weekend (29-30 oktober) werden bij Paardensportcentrum De Zuidstroom in Vinkega springwedstrijden gehouden voor pony’s en paarden. Zaterdag organiseerden Esther Donker en Lisette ten Wolde een...

mooie strijd om de Vinkegabokaal voor pony’s in de klassen B t/m Z. Er was een bokaal over de beste combinatie in de klasse B, gereden op fouten en stijl, en een bokaal voor de beste combinatie over de klassen L, M en Z, gereden op fouten en tijd. De bokaal voor de klasse B is beschikbaar gesteld door mevrouw Donker uit Tuk en deze is dit jaar gewonnen door Yfke Priem met May’s Delight Westland van de Sjaerdema-Liauckemaruiters. De bokaal voor de klassen L, M en Z is beschikbaar gesteld door Lammert en Jeannette van Veen van de Zuidstroom en is gewonnen door Daan Reuvekamp met Mona Mie van de Boekweitruiters. Naast de trouwe lokale sponsoren was Rabobank Zuidoost Friesland de hoofdsponsor en stelde voor de bokaalwinnaars nog een deken beschikbaar. Over de gehele dag sprongen er zo’n 90 combinaties twee keer een parcours.
Zondag werd een springconcours voor paarden in de klassen BB t/m 1.40 niveau georganiseerd door Hellen Huel. Op deze dag werden er zo’n 200 parcoursen gesprongen, een prachtige deelname. Er werd een extra prijs beschikbaar gesteld door Paardensportcentrum de Heidehoogte in Oldeholtpade voor de beste combinatie in de klassen Z en ZZ.
Het was een lang, maar super gezellig en geslaagd weekend met volop actie!

Video - klik hier

Meest populair