Datum: 17-08-2018 - 18:37
07
okt
'17
Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega. Lindefestival 2018 een weekje vroeger.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega. Lindefestival 2018 een weekje vroeger.

WOLVEGA - De jaarlijkse landelijke Dag Herdenken Geweldslachtoffers vindt in 2018 plaats in Wolvega, op zaterdag 22 september 2018. Om ruimte te geven aan deze jaarlijkse herdenking is het Lindefestival 2018 een week naar voren verplaatst. Het Lindefestival vindt plaats van 13 t/m 15 september 2018. Na Alkmaar in 2016 en Rotterdam in 2017...

wordt de Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega gehouden. Ook in Weststellingwerf zijn inwoners het slachtoffer geworden van geweld. De gemeente Weststellingwerf heeft daarom haar medewerking aan de dag toegezegd. “De dag van herdenken is heel belangrijk voor de nabestaanden; als lotgenoten delen zij het gemis van hun dierbaren met elkaar. Daarnaast brengt de dag de gevolgen van geweld op een indrukwekkende manier onder de aandacht” aldus burgemeester Van de Nadort.

Ook de Winkeliers- en Ondernemersvereniging Wolvega! (WOW!) die het jaarlijkse Lindefestival organiseert, draagt de herdenking een warm hart toe. In goed overleg met de Stichting Dag Herdenken Geweldslachtoffers hebben zij besloten om het Lindefestival te vervroegen. De Dag Herdenken Geweldslachtoffers wordt jaarlijks gehouden op de zaterdag van week 38, wat in eerste instantie samenviel met het Lindefestival.

De herdenking op zaterdag 22 september 2018 zal plaatsvinden in het centrum van Wolvega, in het Griffioenpark en op het bordes van het gemeentehuis. Programmaonderdelen zijn onder meer het voorlezen van de namen van slachtoffers en een herdenkingstocht door het centrum waarbij ook inwoners kunnen aansluiten. De jaarlijkse Dag Herdenken Geweldslachtoffers is een initiatief van Stichting Herdenken Geweldslachtoffers.

Meest populair

  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega. Lindefestival 2018 een weekje vroeger.
  • CABARET AVOND “DE BOER OP”
  • VVD: “Verbod op lokmiddelen zeer onwenselijk!”