Datum: 20-09-2018 - 08:06
10
okt
'17
Artiesten en programmeurs vinden elkaar op Boekingsmarkt Fryslân.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Artiesten en programmeurs vinden elkaar op Boekingsmarkt Fryslân.

Op woensdag 11 oktober organiseert Keunstwurk de Boekingsmarkt Fryslân voor podiumkunsten in het Multifunctioneel centrum It Maskelyn in Hurdegaryp. Landelijke impresariaten en Friese artiesten presenteren hun nieuwste producties op het gebied van muziek, theater en cabaret. Programmeurs en culturele commissies van de Friese podia...

krijgen een smakelijk voorproefje wat zij kunnen boeken voor het nieuwe seizoen.

Fryslân heeft veel kleine podia verspreid over dorpen en steden. Voor artiesten is het fijn spelen op deze podia omdat er direct contact met het publiek is. In dorpen fungeert het dorpshuis of kerk als dé mogelijkheid om theatervoorstellingen vlakbij huis te bezoeken. Keunstwurk benadrukt het belang van cultuur in de directe leefomgeving en zeker in gebieden die te maken hebben met vergrijzing en krimp. Daarom organiseert Keunstwurk ieder jaar de Boekingsmarkt Fryslân.

Zo’n 30 artiesten en impresariaten laten met podiumpresentaties en kramen zien wat zij te bieden hebben. Onder meer zal Friersk te zien zijn met een combinatie van Friese poëzie op Ierse melodieën. Wybe Koldijk en Thijs Meester spelen een scène uit De Grins, interactief theater over de toekomst van de Friese taal en cultuur. Marcel Smit, bekend uit de Friese top 100, brengt gevoelige en grappige uptempo liedjes ten gehore.

De Boekingsmarkt Fryslân is een efficiënte manier om gericht te zoeken naar een passende programmering voor kleine podia. Denk hierbij aan beschikbare vloeroppervlak, akoestiek en technische mogelijkheden. Voor programmeurs en culturele commissies is het dan ook de ideale gelegenheid om direct kennis te maken met de artiesten en boekingen te doen. Naast informatief is de Boekingsmarkt Fryslân ook een gezellig moment om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Daarvoor staat er een smakelijk stamppotbuffet klaar.

De Boekingsmarkt is van 17.00 tot 21.00 uur en de toegang is € 12,50, inclusief het programmaboekje. Alle belangstellenden zijn welkom om te genieten van muziek en theater!

Aanmelden en meer informatie http://keunstwurk.nl/over-keunstwurk/nieuws/boekingsmarkt-frysl-n-2017.

Meest populair

  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega. Lindefestival 2018 een weekje vroeger.
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • “Hoe help ik mijn kind weerbaar worden”. Een introductie workshop Focusing en ouderschap.