Datum: 17-10-2018 - 14:47
12
nov
'17
Inspiratieontbijt voor stimuleren vitale werknemers
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Inspiratieontbijt voor stimuleren vitale werknemers

Op donderdag 16 november 2017 vindt om 07.30 uur het inspiratieontbijt De Gezonde Werkvloer plaats in Victoria Park Wolvega. Werkgevers krijgen inspirerende praktijkvoorbeelden om de vitaliteit en een gezonde leefstijl van werknemers binnen hun...

bedrijf te bevorderen. Oud-topschaatser Jochem Uytdehaage geeft een energieke lezing met tips en tricks om alles uit een gezond leven te halen. Initiatiefnemers van dit ontbijt zijn JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en gemeente Weststellingwerf.
De Gezonde Werkvloer
Gemeente Weststellingwerf is een JOGG-gemeente. Wethouder Cor Trompetter ziet het belang van een gezonde werkvloer. “Ik kijk uit naar het inspiratieontbijt. Een mooie manier om werkgevers te stimuleren hun werknemers vitaal te maken en te houden. Geen ingewikkelde of dure gezondheidsprogramma’s, maar praktische en laagdrempelige activiteiten kunnen al het verschil maken”.
Vanaf 16 jaar gaan veel jongeren aan het werk. Of het nu een echte baan of bijbaantje is, de werkvloer is vanaf dan een omgeving waar de jongere veel tijd doorbrengt. Met de Gezonde Werkvloer worden via maatschappelijke en kennispartners van JOGG-gemeenten veel werkgevers bereikt. Zij worden bewust gemaakt van het belang van een gezonde leefstijl van hun werknemers.
Samenwerking
JOGG is de aanpak waarbij verschillende partijen in Weststellingwerf zich inzetten om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Onder de paraplu van de gemeente werken deze partijen samen aan meer aandacht voor voeding, sport en beweging. Daarnaast helpt JOGG met het creëren van een gezonde omgeving op plekken waar kinderen en jongeren veel komen, zoals school, sport en werk.

Meest populair

  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Halloween griezelen en gillen bij Jumbo de Jong.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Zomertijd: komkommertijd