Datum: 17-08-2018 - 18:41
07
dec
'17
CDA Weststellingwerf stelt vragen over nieuwbouwkavels Lindewijk, "Gronden zonder eigendom uitgegeven".
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

CDA Weststellingwerf stelt vragen over nieuwbouwkavels Lindewijk, "Gronden zonder eigendom uitgegeven".

WOLVEGA – Gemeente Weststellingwerf heeft kavels aan de Heideblauwtje in de Wolvegaster Lindewijk uitgegeven, terwijl de grond nog niet in haar eigendom is. Fractievoorzitter Albert van den Berg van CDA Weststellingwerf stelt hier vragen over. Particulieren, die zo’n kavel...

hebben gekocht, kunnen hierdoor nog niet bouwen en hebben daarom bezorgd bij de partij aangeklopt. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden voor het bouwrijp maken, bleek al dat de gemeente nog niet alle benodigde grond in haar bezit had. ,,Wel zijn de gronden bouwrijp gemaakt in de verwachting dat er sprake zou zijn van een formaliteit. Dit vereiste echter wel een oplossing”, blikt Van den Berg terug, ,,De wethouder en de projectleider hebben op verschillende momenten aan de raad verklaard, dat vanwege deze onvolkomenheid niet kon worden overgegaan tot uitgifte. Dit kon pas als de gronden in eigendom van de gemeente zouden zijn.”  

Van den Berg wil via schriftelijke vragen helder krijgen wat er aan de hand is. ,,Als het klopt, wat zijn dan de consequenties voor de betrokken kopers? En wordt er gewerkt aan een oplossing zodat geleverd wordt conform de getekende koopovereenkomsten?”. Ook wil het CDA weten hoe een dergelijke situatie in de toekomst kan worden voorkomen.

Meest populair

  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Dag Herdenken Geweldslachtoffers in 2018 in Wolvega. Lindefestival 2018 een weekje vroeger.
  • CABARET AVOND “DE BOER OP”
  • VVD: “Verbod op lokmiddelen zeer onwenselijk!”