Datum: 17-10-2018 - 14:30
12
jan
'18
Teken de online-petitie over herstel intercitytreinverbinding  Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Teken de online-petitie over herstel intercitytreinverbinding Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega

De online-petitie van GroenLinks  ‘Herstel goede treinverbinding Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega’ kan nog ondertekend worden tot 24 januari.
Zie www.beter-ov-friesland.nl 
Daarna wordt de petitie aangeboden aan...

de directie van de Nederlandse Spoorwegen. Inmiddels hebben ongeveer 3500 treinreizigers de petitie ondertekend. “We krijgen regelmatig reacties van scholieren, studenten en oudere reizigers die de nadelen van de nieuwe dienstregeling voor Wolvega aan den lijve ondervinden. Het zou heel spijtig zijn als forensen die bijvoorbeeld naar de Randstad reizen daardoor vaker de auto gaan nemen in plaats van de trein. Dit draagt niet bij aan een beter milieu- en leefklimaat”; aldus GroenLinks Weststellingwerf raadslid Gertrud van Leeuwen.
Met ingang van 10 december 2017 rijden de Intercitytreinen de stations in Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega voorbij en rijden er tussen Leeuwarden en Meppel twee sprinters. De nieuwe dienstregeling van de NS zorgt voor langere reistijden en meer overstappen voor reizigers die gebruik maken van genoemde stations. De reistijd naar alle steden voorbij Zwolle neemt toe met 25 minuten met in elk geval één of twee overstappen. Het is niet langer mogelijk om zonder overstap naar Zwolle of naar andere grote steden te reizen. GroenLinks Weststellingwerf, GroenLinks Heerenveen en PAL GroenLinks Leeuwarden willen er bij de Nederlandse Spoorwegen op aandringen om deze actie terug te draaien. Om te laten zien dat er veel mensen zijn die een goede treinverbinding willen met de randstad, hebben deze afdelingen een online petitie gestart. De petitie roept de vervoerder op de oude situatie te herstellen. Dit kan door de directe verbinding van Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega met Zwolle door de inzet van een extra Intercity die tot Zwolle bij elk station stopt of door gebruik te maken van een regio IC, een sprinter die via Zwolle doorrijdt naar de Randstad.

Meest populair

  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Halloween griezelen en gillen bij Jumbo de Jong.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Zomertijd: komkommertijd