Datum: 21-05-2018 - 01:07
10
feb
'18
Sociaal Duurzaam Weststellingwerf:  "Provincie: sta kleine windmolens toe".
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Sociaal Duurzaam Weststellingwerf: "Provincie: sta kleine windmolens toe".

WOLVEGA -  De politieke partij Sociaal Duurzaam Weststellingwerf heeft in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat kleine windmolens in samenspraak met de dorpen toegestaan kunnen worden. Aanstaande woensdag zal bij de provincie de discussie losbarsten of  het wel of...

niet doorgang kan vinden. Het advies van het provincie-bestuur is het toestaan van een hoogte van slechts 15 meter (tiphoogte). SDW ondersteunt de PvdA-fractie in de Provinciale Staten, die zich sterk maakt voor een tiphoogte van 22 meter.  Dit is ook de hoogte van de molens die op dit moment in Groningen geplaatst mogen worden.

SDW wil de druk opvoeren voor en achter de schermen om ervoor te zorgen dat er wel ruimte is om goede kleine windmolens neer te zetten. "Mensen zijn hier mee bezig, dorpen willen dit graag", aldus Jan Driesse nummer zes op de lijst van SDW.  De kersverse politieke partij die voortkomt uit de PvdA, VVA en Weststellingwerf Natuurlijk! wil de snelheid erin houden met het verduurzamen van de samenleving in Weststellingwerf. Op 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen.

Meest populair

  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Daniël Oostra trekt volle feesttent Zuiderfeest.
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • “Hoe werd Epke Zonderland een topturner?”