Datum: 16-01-2019 - 20:08
10
feb
'18
Gemeenteraden geïnformeerd over de aanleg van glasvezel
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Gemeenteraden geïnformeerd over de aanleg van glasvezel

WOLVEGA - Woensdagavond 7 februari zijn de raadsleden van de gemeenten Opsterland, Oost- en Weststellingwerf in het gemeentehuis in Wolvega geïnformeerd over de plannen voor de aanleg van glasvezel naar alle zogenaamde witte adressen in Friesland. Witte adressen...

zijn die adressen (meestal in de buitengebieden) zonder een snelle internetverbinding.
Waar ging de bijeenkomst over?
De bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis van Weststellingwerf. De directeur van Kabelnoord, Niek Geelhoed, vertelde meer over de voorbereidingen en aanpak van het project.  Kabelnoord is een netwerkbedrijf uit Dokkum dat vooral in het noorden van Friesland actief is. In oktober 2017 besloot de provincie -na een zorgvuldig beoordelingstraject- om een achtergestelde marktconforme lening aan Kabelnoord te verstrekken. Kabelnoord gaat ervoor zorgen dat over drie jaar 95% van de witte adressen is aangesloten op glasvezel.
Wanneer start de aanleg van glasvezel?
Kabelnoord zal in april 2018 bekend maken waar en wanneer er gestart wordt met de aanleg van glasvezel. Kabelnoord start de aanleg altijd met de vraagbundeling. Hierbij inventariseert het bedrijf welke witte adressen in de dorpen en buitengebieden belangstelling hebben voor een glasvezel aansluiting. De start van de werkzaamheden staat nu gepland in juni 2018. De OWO-gemeenten hebben Kabelnoord laten weten dat zij er klaar voor zijn.

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Een opa om in te lijsten verstopte zijn bier in de postoel.
  • Zomertijd: komkommertijd
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.