Datum: 15-10-2018 - 19:48
13
feb
'18
Fryslân yn’e groppe
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Fryslân yn’e groppe

De ondernemingsraad van zorgverzekeraar De Friesland (DFZ) heeft het juridisch verzet tegen de fusie met Zilveren Kruis verloren. De ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam oordeelt dat de bestuurders van DFZ en moederbedrijf Achmea in redelijkheid...

hebben gekozen  voor een fusie tussen beide zorgverzekeraars. Praktisch betekent de uitspraak dat DFZ zijn positie als relatief zelfstandige eenheid binnen Achmea verliest.
De bestuurders van DFZ en Achmea hebben gekozen, maar voor wie?  Dit is een keuze geweest voor grootaandeelhouder Rabo Bank en tegen de werknemers van De Friesland, want we weten allemaal dat dit banen gaat kosten, en daarom is het ook heel slecht voor Fryslân.
In “ alle redelijkheid “ kiezen betekent dan ook kiezen voor het grote geld en tegen de gewone man of vrouw. Dit geeft maar weer aan dat het hoog nodig is, dat werknemers meer rechten krijgen om werkelijk mee te beslissen in dit soort zaken. De bonden hebben aangekondigd dat er nu verdere acties  volgen en dat de actiebereidheid groot is. Laten we solidair zijn , want Fryslân yn’e groppe dat kan natuurlijk niet.
Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Meest populair

  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Halloween griezelen en gillen bij Jumbo de Jong.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Zomertijd: komkommertijd