Datum: 01-02-2023 - 08:04
17
okt
'14

Het Nationaal Vlechtmuseum organiseert tot 28 februari 2015 de tentoonstelling "Miss Métonymie& Co"

NOORDWOLDE - Het Nationaal  Vlechtmuseum in Noordwolde organiseert tot 28 februari 2015 de tentoonstelling "Miss Métonymie& Co". Beeldend kunstenaar Stéphanie Jacques werkte in het verleden met hout en heeft de afgelopen tien jaar de mogelijkheden van het vlechten onderzocht. Ze heeft...

onder meer les gehad van diverse mandenvlechters. Deze tentoonstelling is het eerste omvangrijke project dat gewijd is aan haar persoonlijke werk. Daarin heeft ze nieuwe sculpturale series als " Miss Métonymie", " Wild" en " Verlangen" bij elkaar gebracht samen met videoprojecten en enkele oudere objecten. Voor haar sculpturen werkt Stéphanie niet met een mal, maar ze gebruikt soepele materialen, brengt ze bij elkaar, bepleistert ze en hecht ze aaneen. Het zijn niet de natuurlijke materialen als zodanig die haar aanspreken, maar de mogelijkheden en het weten hoe er mee om te gaan. Ze creëert met eigen handen zelfdragende ruimtes. "Een vlechter blijft eigenaar van zijn eigen productiemethodes en dat is heden ten dage een kostbaar goed".
Doorlopend worden in de opstelling video's getoond waarin de kunstenaar interactie heeft met  sommige van haar creaties. De  sculpturen zijn open en transparant, eigenschappen die bijzondere schaduwen  veroorzaken. Hoewel Stéphanie Jacques in haar werk gebruik maakt van technieken van vroeger en traditionele vlechtmaterialen laat haar vlechtwerk zich zien als een hedendaags en levend middel tot expressie.

Foto: Lenus van der Broek

{gallery}5782{/gallery}

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019