Datum: 01-02-2023 - 06:03
22
okt
'14

Bibliotheek introduceert nieuw 3D voorleesconcept

Daan in de ruimte, ogenschijnlijk alleen een leuk (voorlees)boek over de avonturen van een jongetje in de ruimte. Kijk je met de app naar het boek dan springt Daan letterlijk uit het boek tevoorschijn. Een speciale techniek (‘AugmentedReality’) zorgt ervoor dat je smartphone of tablet informatie...

toevoegt aan wat je ziet, daardoor  kunnen kinderen met Daan mee op een virtuele en interactieve ruimtereis. En krijgt het verhaal veel meer beleving. Voorlezen was nog nooit zo leuk voor kinderen én (groot)ouders!
Door de combinatie van het boek met de digitale extra’s ontstaat een spannend game-boek, dat helemaal bij de doelgroep van jeugdboeken past. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar.
3D techniek is in de wereld van de film al een vertrouwd fenomeen, nieuw is het nog in combinatie met leesboeken. Met de app kunnen kinderen ook mailen, ‘fotodaimen’ en spelletjes doen. Dit nieuwe (voor)leesconcept prikkelt de beleving van kinderen en past heel goed bij hun zoektocht naar nieuwe ontdekkingen in een ICT omgeving waar zij zich makkelijk kunnen begeven en verder ontwikkelen.
De bijbehorende ‘Daan’- app  voor iOS en Adroid is gratis te downloaden;        
met je tablet of smartphone scan je de cover van het boek en de pagina’s met het speciale icoontje.
Daan in de ruimte is geschreven door Fiona Rempt, de illustraties voor boek en app zijn van Natascha Stenvert. Het boekis tot stand gekomen dankzij de samenwerking van Stichting Bibliotheek.nl(BNL) en de Vereniging van Openbare Bibliotheken (VOB) met de Alkmaarse uitgever Kluitman en het Belgische app-ontwikkelbedrijf World of Waw.
Alle bibliotheken in Nederland beschikken inmiddels over een exemplaar van het boek. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar.
Over BNL
Stichting Bibliotheek.nl (BNL) ontwikkelt in opdracht van het ministerie van OCW en in nauwe samenwerking met de openbare bibliotheken de digitale bibliotheek. BNL wil graag innoveren op het gebied van nieuwe leestoepassingen en gebruikmaken van bestaande uitgeefrelaties.

Meer info?
Neem contact op met Joanne van Doremalen, manager Bibliotheken Zuidoost Fryslân tel. 0516-512075/ 06 81480214 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of kijk op: http://bzof.nl/catalogus.html?q=daan+in+de+ruimte

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019