Datum: 01-02-2023 - 06:26
24
okt
'14

CDA: €2,5 miljoen voor knelpunten jeugdhulpverlening

CDA Fryslân wil dat er eenmalig € 2,5 miljoen wordt vrijgemaakt om knelpunten die in 2015 en 2016 in de jeugdhulpverlening kunnen ontstaan aan te pakken. Dat zal het CDA voorstellen tijdens de Statenvergadering op 22 oktober 2014. “Er mogen geen jongeren tussen wal en schip vallen...

doordat de verantwoordelijkheid voor de jeugdzorg van de provincie naar gemeenten overgaat,” aldus CDA Statenlid Fenny Reitsma.

Solidariteitsfonds
Vooral kleinere Friese gemeenten geven aan dat er knelpunten ontstaan vanaf 1 januari 2015. Het CDA stelt daarom voor om een ‘solidariteitsfonds’ van maximaal € 2,5 miljoen beschikbaar te stellen. “De afgelopen jaren heeft de provincie jaarlijks zo’n € 4,5 miljoen extra geïnvesteerd in de jeugdzorg en jeugdhulpverlening, bovenop de normale rijksuitkering,” licht Reitsma toe. “Mede daardoor zijn de wachtlijsten voor de jeugdzorg in Fryslân minimaal. Dat willen we graag zo houden, jongeren mogen niet de dupe worden.” Klik hier met de rechtermuisknop om afbeeldingen te downloaden. Om uw privacy te beschermen, is het automatisch downloaden van deze afbeelding van internet verhinderd.


Duidelijkheid
Friese gemeenten kunnen in 2015 en 2016 een beroep op het fonds doen, en daarmee knelpunten oplossen die ontstaan in de begeleiding en behandeling van jongeren die hulp nodig hebben. Reitsma: “Na 2016 hebben de gemeenten meer duidelijkheid over het jeugdzorgbeleid en de financiën en dan zal dit fonds niet meer nodig zijn.”

 

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019