Datum: 08-02-2023 - 00:49
26
okt
'14

Over de Bassisschool De Klaeter in De Hoeve wordt over de toekomst nagedacht

DE HOEVE – In De Hoeve wordt nagedacht over de toekomst van de openbare basisschool De Klaeter in De Hoeve. Donderdagavond organiseerde de ‘Werkgroep Behoud de Klaeter’ een informatieavond over de toekomst van het basisonderwijs in De Hoeve. Op deze avond werden voor...

de ouders en inwoners de laatste ontwikkelingen op dit gebied door De Klaeter nader uitgelegd. Volgens Geke Dijkstra, voorzitter van Plaatselijk Belang, is de informatieve avond in goede sfeer verlopen, maar werd onderkend dat de toekomst onzeker is. Wel zijn er kansen en het dorp moet op zoek naar toekomstige leerlingen. Er werd na de inleiding in groepjes gediscussieerd met als thema ‘denken en kansen’, wat een vervolg krijgt.
Desgevraagd deelde Sake Saakstra, directeur van Comperio Primair Onderwijs Zuidoost Friesland, mede dat de school zeker tot 1 augustus 2016 open blijft. Maar de school telt momenteel 33 leerlingen en volgens hem moet De Hoeve nadenken en discussiëren dat het leerlingental niet kleiner wordt en in ieder geval naar een plus moet van tussen de 35 en 40 leerlingen, althans gebaseerd op de huidige wet- en regelgeving. “33 leerlingen of lager is een gevarenzone en de bevolking tijdig moet brainstormen en nadenken wat er moet gebeuren en niet achterover gaat zitten”, aldus Sake Saakstra. Binnen twee jaar moet er een plan komen. In de tachtiger jaren stond de school ook op nominatie gesloten te worden, maar door woningbouw en andere activiteiten groeide toen het aantal leerlingen weer en kon de school in stand blijven. Volgens ingewijden moet misschien dat draaiboek weer tevoorschijn komen.

Foto: Lenus van der Broek

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019