Datum: 01-02-2023 - 06:01
27
okt
'14

Wethouder Kloosterman opent 10e expositie Kunstwerk!

NOORDWOLDE - In de Hoofdstraat Oost te Noordwolde tonen vanaf 24 oktober tot en met 14 december in totaal 15 kunstenaars hun werk. Deze 10de door Kunstwerk! in de Stellingen georganiseerde bijzondere expositie, draagt het thema ‘Pure Passie’. De tentoonstelling die vrijdagmiddag door...

wethouder Frans Kloosterman officieel werd geopend, omvat naast het werk van gerenommeerde kunstenaars als Peter Hiemstra, Lia Versteege en Robert van Westendorp, ook werk van kunstenaars van buiten de regio. Een gloedvolle, hartverwarmende en contrastvolle expositie van hoge kwaliteit met schilderijen, grafiek, beelden, objecten, keramiek, sieraden, beeldverhalen, foto’s en vliegerkunst. Cultuurwethouder Kloosterman zei dat door deze expositie een stukje licht in een donker deel van Noordwolde wordt gebracht. Hij doelde op de al jarenlange leegstand van de nieuwe winkelpanden. Verder had hij veel waardering voor de kunstenaars en alle vrijwilligers die dit voor de 10e maal hebben georganiseerd. “Een bindende factor is de passie en liefde waarmee mensen hun werk beoefenen, een boodschap voor de hele gemeente”, aldus Kloosterman.

De bindende factor is de passie en de liefde waarmee mensen hun werk beoefenen. De tentoonstelling is vrij te bezoeken van vrijdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Stichting Kunstwerk! in de Stellingen is een groep enthousiaste kunstenaars en kunstliefhebbers uit de Stellingwerven. Deze kunstenaars hebben hun atelier in
de omgeving van Noordwolde. Sinds de herfst van 2010 organiseren zij gezamenlijk activiteiten waarbij kunst de inspiratiebron is.


Kunstwerk! in de Stellingen, Hoofdstraat Oost 14 (om de hoek bij het Vlechtmuseum), 8391 AV Noordwolde. Voor meer informatie zie: www.kunstwerkindestellingen.nl.

Foto: Lenus van der Broek

{gallery}5824{/gallery}

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019