Datum: 08-02-2023 - 01:09
26
jan
'15

Wageningen langs De Hoeve

DE HOEVE - KC De Hoeve leed zondagmiddag een kostbare nederlaag in de strijd om het kampioenschap in de Overgangsklasse A. In sporthal De Duker kwam Wageningen met 19-23 als terechte winnaar uit de strijd. Met name in de eerste helft bleef de thuisclub...

aanvallend onder de maat. De echte scherpte ontbrak. Dat leidde tot een 8-11 ruststand. Na de hervatting was De Hoeve trefzekerder, maar daarmee kon de in de eerste helft opgelopen schade niet meer worden hersteld. KVA (Amstelveen) had de meeste baat bij de uitslagen van dit weekend. De Amstelveeners voeren nu alleen de ranglijst aan, op de voet gevolgd door Wageningen met een punt minder en daarachter direct De Hoeve en ZKV. Wageningen begon goed aan de wedstrijd. De gasten speelden gecontroleerd en dwongen De Hoeve met een snelle 0-5 voorsprong al vroeg in de achtervolging. Waar de roodgroenen een week eerder na een kwartier al twaalf keer tot scoren waren gekomen moest er nu bijna even lang op de openingstreffer gewacht worden. Menno de Vries (afstand) en Judith Logtenberg (strafworp) lieten de 2-7 aantekenen. Laura Logtenberg bracht ook via een strafworp het verschil terug tot drie (4-7). Het spel oogde rommelig met veel onderbrekingen. Waar het arbitrale duo ook even in strijd leek te gaan over de regie was het duidelijk dat die bij de ploegen in handen van Wageningen was. De gasten vergrootten de voorsprong naar 6-11. Menno de Vries scoorde op slag van rust twee keer. Ruststand 8-11.
Een overbrugbare marge. Wageningen kwam echter scherp uit de kleedkamer, had het antwoord al klaar en bracht het verschil vliegensvlug weer op zes (8-14). Frank Bosma (afstand) en Laura Logtenberg (korte kans en strafworp) scoorden voor De Hoeve. De marge bleef zes. Op de stand 11-17 kwam Marcel Koelma in de ploeg voor Menno de Vries. Die bracht scherpte mee en zag kans direct te scoren. Met nog een kwartier op de klok had De Hoeve het verschil teruggebracht naar drie (14-17). Op die stand vroeg Erik Wolsink een time-out aan voor Wageningen en met succes. Het verschil werd op zes gebracht. Marit Bosma, met een handblessure aan de wedstrijd begonnen, kreeg rust. Anniek de Boer nam haar plaats in. Marcel Koelma voerde zijn score in twintig minuten op naar vijf, maar dat was te laat om de dreigende nederlaag van De Hoeve af te wenden. Wageningen finishte verdiend met een 19-23 overwinning. Wageningen ontvangt nu aanstaande zondag koploper KVA en De Hoeve gaat op bezoek bij Phoenix (Zoetermeer). Voor De Hoeve scoorden: Marcel Koelma 5, Laura Logtenberg 5, Menno de Vries 4, Frank Bosma 2, Judith Logtenberg 2 en Klaas Anne Bakker.

Video - klik hier

Foto en video: Henk Diever

{gallery}6329{/gallery}

Meest populair

  • Zonnepark Noordwolde bijna gereed om stroom te leveren.
  • Drukte op het Lindefestival in Wolvega
  • 13e editie Oldtimer toertocht startte met 90 oude tractoren.
  • 31 velden vol korven en meer dan 1000 korfballende kinderen
  • Ynkoarten te keap: Cultuurkalender Fryslân 2019