Datum: 23-11-2017 - 04:35

02
Jan
'14

Expositie Bert Wieldraaijer Kleurrijke schilderijen van 10 januari tot en met 6 maart 2014

NOORDWOLDE - “In het multifunctionele centrum ’t Vlechtwerk, naast het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde, exposeert Bert Wieldraaijer vanaf 9 januari tot en met 6 maart zijn kleurrijke schilderijen. Bert Wieldraaijer zegt over zijn werk: "Ik ben een autodidact kunstschilder...

en ik schilder veelal mensen en dieren in allerlei situaties en hoedanigheden, zowel in fantasie als in realiteitszin. Een aantal werken is voortgekomen uit pure fantasie en weer andere uit droombeelden, die ik op een gegeven moment weer voor ogen krijg. Ook zijn er werken bij die een speciale betekenis c.q. boodschap uitdragen. Alle werken zijn geschilderd in felle kleuren om zo de expressie er in uit te drukken. Het zijn figuratieve, soms geabstraheerde, strakke werken.
Altijd al ben ik geïnteresseerd geweest in het doen en laten en de hebbelijk- en onhebbelijkheden van mens en dier. Vandaar, dat ik zo'n 10 jaar geleden besloot een en ander vast te leggen in mijn schilderwerken op mijn geheel eigen wijze. Ik schilder zowel op papier als op doek, maar in "  ‘t Vlechtwerk" exposeer ik dus alleen met werken op doek variërend in afmetingen van 50 X 50, 70 X 90, tot 90 X 120 cm. Ik heb in totaal zo'n 26 keer geëxposeerd in 12 verschillende plaatsen, waaronder Groningen, Leeuwarden en Drachten. In 2008 heeft "Museum Smallingerland" een groot werk op doek van mij aangekocht. De ervaring leert, dat jong en oud mijn werk weet te waarderen.
De expositie kan bezocht worden tijdens schooltijden en daar buiten bij activiteiten."

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.