Datum: 23-11-2017 - 17:22

01
Apr
'17
Burgemeester heet nieuwe groenmedewerkers welkom
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Burgemeester heet nieuwe groenmedewerkers welkom

Op maandag 3 april 2017 gaan 35 groenmedewerkers van Caparis aan de slag als medewerker van de gemeente Weststellingwerf. Om dit te vieren, lunchen alle groenmedewerkers op hun eerste werkdag samen in De Steense. En worden...

zij welkom geheten door burgemeester Van Klaveren.
Weststellingwerf wil al jaren graag de mensen die in de gemeente het groenonderhoud uitvoeren zelf in dienst nemen. Bijna alle medewerkers zijn ook inwoners van de gemeente; enkele wonen in buurgemeente Heerenveen. De medewerkers kennen hun werkgebied daardoor goed en de betrokkenheid bij hun omgeving is groot. De gemeente is er trots op dat zij nu zelf werkgever is van deze groep en dat al het groenonderhoud van Weststellingwerf nu door eigen medewerkers wordt uitgevoerd.
Burgemeester Van Klaveren zal alle groenmedewerkers toespreken. Niet alleen de huidige en nieuwe groenmedewerkers, maar ook de medewerkers van het re-integratieproject Groen in Bedrijf. Deze collega’s doen werkervaring op in het groenvak en kunnen daarmee gemakkelijker doorstromen naar regulier werk. Jaarlijks heeft de gemeente Weststellingwerf hiervoor tussen de zes en tien leerwerkplekken beschikbaar.
Op 3 april hebben de medewerkers hun Capariskleding verruild voor de standaarduitrusting van de buitendienstmedewerkers van de gemeente. Voorlopig werken de medewerkers nog vanuit de hun vertrouwde locatie aan de Pieterslaan. Nu de gemeenteraad het geld hiervoor beschikbaar heeft gesteld, wordt binnenkort gestart met de verbouw en uitbreiding van de gebouwen op de gemeentewerf. Het is de bedoeling dat alle groenmedewerkers begin volgend jaar vanuit de gemeentewerf gaan werken.
Weststellingwerf is één van de vier Friese gemeenten die medewerkers van Caparis aannemen voor het groenonderhoud. Op hun arbeidsovereenkomst is de cao Sociale Werkvoorziening van toepassing. Dit betekent dat ze dezelfde arbeidsvoorwaarden houden.

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.