Datum: 23-11-2017 - 17:23

07
Apr
'17
Haarscherp beeld van de muziekeducatie in Fryslân. Actualisering van eerdere onderzoeksgegevens uit 2015.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Haarscherp beeld van de muziekeducatie in Fryslân. Actualisering van eerdere onderzoeksgegevens uit 2015.

Keunstwurk start deze maand met onderzoek naar het aanbod op het gebied van muziekeducatie in de provincie Fryslân. Doel daarvan is om een haarscherp en actueel beeld te krijgen van de geografische spreiding van...

het aanbod, maar ook van het bereik, de kosten en het geboden niveau.
Op verzoek van het provinciebestuur verrichtte Keunstwurk in 2015 onderzoek naar de situatie rondom de muziekeducatie in Fryslân. Dit onderzoek resulteerde in het rapport ‘Muzyk yn ’e Mienskip’. In dat rapport staan o.a. aanbevelingen met betrekking tot de muziekeducatie én de noodzakelijke culturele infrastructuur.

Het onderzoek heeft eveneens geresulteerd in het project ‘De Friese Muziekbrigade’. Dat project is gericht op het realiseren van een breed netwerk dat ervoor zorgt dat alle kinderen en jongeren in de provincie Fryslân dezelfde mogelijkheden hebben op muziekonderwijs en cultuuronderwijs.

Daarnaast vormde dit onderzoek voor het provinciebestuur aanleiding om te kiezen voor een scenario, waarin een bredere inzet van instellingen, een grotere inspanning van gemeenten en een grotere regierol van de provincie centraal staan.
In het muziekaanbod in Fryslân gebeurt momenteel van alles. Mede daardoor bestaat de reële dreiging dat eerdere onderzoeksresultaten niet meer actueel zijn. Daarom stelt Keunstwurk deze maand opnieuw een onderzoek in naar het actuele aanbod op het gebied van muziekeducatie in de provincie.  Alle betrokken ontvangen binnenkort via e-mail een uitnodiging om aan het onderzoek deel te nemen.


Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.