Datum: 23-11-2017 - 17:21

06
Apr
'17
Meer dan 800 rijders genieten van de Off The Road rit Rensport Noordwolde.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Meer dan 800 rijders genieten van de Off The Road rit Rensport Noordwolde.

NOORDWOLDE - Zondag 2 april 2017 met stralend mooi weer zonovergoten in de file van ongeveer 5 km naar Noordwolde van driekanten moesten de deelnemers aan de OTR van Rensport Noordwolde het parkeerterrein op. Een van de...

52 vrijwilligers Aniek Spikman had controle bij de ingang van het parkeerterrein, maar  had ook de opdracht mee gekregen om tegen alle deelnemers te zegen "niet voor 10.30 motor geluid in verband met de kerkdienst" zelfs in drie talen maar dat bevorderde de doorstroming naar het parkeerterrein niet.
Maar toch konden om klokslag 10.30  de eerste motorrijders van start met rijders uit drie landen Nederland, België, en Duitsland trokken naar Noordwolde om deze tak van sport te bedrijven op een parcours met een lengte van 56 km over zandpaden, bouwlanden en graslanden konden de deelnemers zich uitleven.
Ook voor de toeschouwers was het spectaculair om te zien op de viersprong Bekhofweg - Meulenveldweg was een zogenaamde slak aangelegd in rondjes naar binnen rijden en weer hacks om keert de andere kant in rijden om er weer uit te rijden. Niet alleen motor rijden door de natuur, maar ook oog hebben voor de natuur een vrijwilliger van Rensport die de route controleerde zag in een weiland een schaap op de rug liggen even helpen het schaap om te draaien en de weg weer vervolgen.
Ernstig ongeval op het terrein van Manege de Zuidstroom waar ook het parcours over ging daar sloeg één van de deelnemers uit Zwolle  met zijn motor over de kop en kreeg tijdens de val zijn eigen motor op de rug. Na controle van de aanwezige EHBO werd hulpdiensten gewaarschuwd ambulance en traumahelikopter kwamen ter plaatse, na behandeling klachten geen gevoel in handen en benen is hij met de traumahelikopter over gebracht naar het UMCG in Groningen. Naar eigen zeggen ik kneep de voorrem te krachtig in. De familie laat weten dat het vermoedelijk nog wel mee gaat vallen en zien de laatste berichten er goed uit. Ook in het grasland aan de Bekhofweg kwam een rijder tenval en is met schouder letsel door de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
Na de laatste start om 14.30 uur  kon er worden begonnen met opruimen van wel duizend pikketten,  borden  slipgevaar, kilometers lint wegen schoon maken deze keer door de droge tijd van de laatste weken bijna geen modder wegen werden egaliseren om zoveel overlast te voorkomen.
Maar al met al kan de voorzitter van Rensport Piet Bosma met zijn bestuur en die vele vrijwilligers terug kijken op een geslaagde dag waar de deelnemers aan deze sport zich konden uitleven, en hielpen bij het financiële plaatje van Rensport.

Video 1 - klik hier *** Video 2 - klik hier *** Video 3 - klik hier

Foto en video: Henk Diever


Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.