Datum: 23-11-2017 - 17:27

27
Apr
'17
Friezen meest creatief met uitnodigingen
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Friezen meest creatief met uitnodigingen

AMSTERDAM - Friesland mag zich de meest creatieve provincie van Nederland noemen. Uit onderzoek van Greetz, de Nederlandse marktleider in online echte wenskaarten, blijkt namelijk dat Friezen het meest vaak zelf een...

complete uitnodiging ontwerpen.

Friezen meest creatief met uitnodigingen
Van alle Nederlanders ontwerpen Friezen het vaakst een eigen uitnodigingskaart. Bij het versturen van een uitnodiging, kiest 15,6% voor het versturen van een eigen ontwerp. Op landelijk niveau kiest 12,4% voor een eigen ontwerp. Ter vergelijking: van alle uitnodigingen die door de inwoners van de provincie Utrecht verstuurd worden, is slechts 8% zelf ontworpen.

Friesland stuurt de minste uitnodigingskaarten
Daarentegen is Friesland wel de provincie met het laagste aantal verstuurde uitnodigingskaarten per inwoner. Friezen versturen maar liefst twee keer zo weinig uitnodigingen als Noord-Brabanders, de koploper waar het gaat om het gemiddelde aantal verstuurde uitnodigingskaarten per inwoner.

Na Friesland versturen de inwoners van Groningen en Flevoland de minste uitnodigingen. De provincies waar het hoogste aantal uitnodigingen wordt verzonden zijn Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel.

Meeste uitnodigingen verstuurd vanuit Drachten
Ook is onderzocht uit welke Friese steden gemiddeld de meeste kaarten worden verstuurd. Inwoners van Drachten blijken per inwoner de meeste kaarten te versturen, gevolgd door Heerenveen, Leeuwarden, Sneek en Harlingen.

Verjaardag voornaamste reden voor uitnodiging
Friezen versturen de meeste uitnodigingen in aanloop naar een verjaardag (15,3%). Opvallend is dat Friezen van alle Nederlanders het meest vaak een uitnodiging versturen voor een housewarming (10,3%) en een huwelijksjubileum (4%). Voor etentjes en borrels (0,5%) en tuinfeestjes (0,1%) worden relatief weinig uitnodigingen verstuurd.

Meer informatie rondom de resultaten van het onderzoek kan worden gevonden op: https://www.greetz.nl/onderzoek-uitnodigingen

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.