Datum: 22-11-2017 - 19:07

30
Apr
'17
Rally rijden voor goede doelen
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Rally rijden voor goede doelen

WOLVEGA - Op zondag 11 juni gaat de vijfde Silverlegrally vanuit Wolvega weer van start...

Goede doelen
Met deze rally, georganiseerd door de Lionsclub Wolvega e.o., wordt geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is het hoofddoel de Stichting Noordzeeziekte (onderzoek naar deze ongeneeslijke ziekte) en de lokale doelen Stichting Gered Gereedschap Weststellingwerf en de Voedselbank Weststellingwerf.
Start Centrumplein Wolvega
De rally start op zondag 11 juni vanaf het Centrumplein in Wolvega. De route zal voeren door Zuidwest Friesland. Belangstellenden zijn van harte welkom. Vanaf circa 08.30 uur worden de equipes ontvangen en staan de auto's opgesteld op het Achtpilarenplein. Om 09.30 uur zal het startschot worden gegeven voor de eerste auto, waarna om de minuut steeds een equipe aan de regelmatigheidsrit zal beginnen. De rally is een regelmatigheidsrally (kaartleesrit) voor historische- klassieke auto's en cabriolets waarbij snelheid NIET de bepalende factor is voor het eindklassement. Het zo goed mogelijk uitvoeren van de kaartleesopdrachten en het correct aandoen en noteren van de route-en tijdcontroles is van doorslaggevende aard.
Deelname
Er kan tot 11 juni 09.00 uur worden ingeschreven met auto’s van 25 jaar of ouder, cabriolets, sportwagens of bijzondere auto’s, deze laatste ter beoordeling aan de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie en aanmelding voor deelname wordt verwezen naar de website: www.silverlegrally.nl.
Geschiedenis
De rally is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger en de stichter van New York: Pieter Stuyvesant.  Pieter is geboren in Peperga en werd in 1643 gouverneur van Curaçao. In een gevecht met de Spanjaarden werd zijn been afgeschoten en kreeg hij een houten been, dat hij met zilveren sieraden liet bespijkeren. Zo kwam hij aan zijn bijnaam: Silverleg. Later werd hij in 1647 directeur-generaal van Nieuw Nederland met als hoofdplaats Nieuw Amsterdam, de plaats die later uitgroeide tot New York.

Foto: de leden van de SLR-commissie v.l.n.r.: John Maijer, Wilfred Kuipers, Marten Veenstra en Mart Lenis (Frank Zeinstra ontbreekt). 

Foto: Lenus van der Broek

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.