Datum: 23-11-2017 - 17:33

02
May
'17
Bijzondere expositie in Galerie Huis ter Heide.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Bijzondere expositie in Galerie Huis ter Heide.

HUIS TER HEIDE - Galerie Huis ter Heide opent op zondag 7 mei  weer een bijzondere expositie met werken van leden van het collectief en vier gastkunstenaars die op heel diverse wijze worden geïnspireerd. De leden van het collectief en..

de gastkunstenaars nodigen u van harte uit om bij de opening om 14.00 uur aanwezig te zijn. Ook zijn ze aansluitend graag bereid een toelichting te geven op de door hen gecreëerde kunstwerken. De tentoonstelling loopt van zaterdag 6 mei tot en met zondag 25 juni.

De gastkunstenaars in de maanden mei en juni zijn:

Daphne Oosterlaan
Het werk van Daphne wordt gekenmerkt door gestileerde grafische vormen, waarbij kleurgebruik en contouren een belangrijke rol spelen. Het zijn de dagelijkse taferelen geschilderd in vrolijke kleuren, die de kijker doen glimlachen. Inspiratie komt veelal uit de natuur, van foto’s en vakanties naar Scandinavië.
Ze werkt met acrylverf op doek of paneel en experimenteert graag met diverse materialen. Daphne geeft schilderworkshops in eigen atelier en exposeert in binnen en buitenland.
www.oosterlaan.com

Peter Holman
Opgeslagen impressies en beelden uit een, soms grijs verleden krijgen vorm in het hier en nu. Peter word uitgedaagd om dit proces met verschillende materialen aan te gaan, brons is voor hem erg vertrouwd en voelt als een tweede huid. Naast brons werkt Peter met diverse andere materialen. De tegenstellingen en eigenschappen er van dwingen hem om grenzen op te zoeken en te verleggen. Hij geeft workshops in zijn atelier op Texel om de techniek van het bronsgieten door te geven.
peterholman.nl

Lida Dijkstra - Pastoor
Vanaf 2004 werkt Lida met glas. De techniek die zij gebruikt, heet glasfusing. De kunstwerken die Lida maakt zijn duidelijk van haar hand.
De thema's zijn: bloemenvelden, glazen stadjes, abstracte glasobjecten en zijn zeer kleurrijk en verfijnd. Aan inspiratie ontbreekt het haar nooit. Door de jaren heen veranderen de werken steeds en ieder kunstwerk is uniek. Vanaf 1996 exposeert Lida bij galeries, en beeldentuinen en ze organiseert zelf exposities met haar glasobjecten.
www.lidadijkstra.com

Wilma Hoebee.
De essentie van Wilma's werk is de natuur, de plek van mens en dier in de natuurlijke orde.
De natuur heeft voor ieder schepsel haar eigen logische ontwerp, dat tot uitdrukking komt
in de door Wilma gebeeldhouwde vormen. Zij weet als geen ander haar vogels en andere dieren hun eigen persoonlijke uitstraling te geven.
Wilma heeft de academie Karel Gomes gevolgd die gericht is op figuratief beeldhouwen vanuit de ambachtelijke traditie.
www.wilmahoebee.nl

Openingstijden: vrijdag- zaterdag- zondag middag,vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur
Adres: Galerie Huis ter Heide Norgervaart 10a ,9336 TE Huis ter Heide(Dr.)
6 mei t/m 25 juni 2017
www.galeriehuisterheide.nl

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.