Datum: 21-11-2017 - 04:00

09
May
'17
VOORSTELLING IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE... OP FRIES STRAATFESTIVAL UITVERKOCHT
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

VOORSTELLING IK GA OP REIS EN IK NEEM MEE... OP FRIES STRAATFESTIVAL UITVERKOCHT

Alle voorstellingen van Ik ga op reis en ik neem mee... van theatermaker Abdelhadi Baaddi op het Fries StraatFestival zijn binnen een week uitverkocht. Hij speelt zijn voorstelling op zaterdag 27 mei drie keer. De voorstelling van...

Abdelhadi Baaddi is de enige betaalde voorstelling op het Fries StraatFestival. ‘Omdat deze act slechts door een klein publiek kan worden bezocht en daardoor relatief kostbaar is, vroegen we hiervoor een kleine entreevergoeding’, vertelt projectleider Margret Havinga van het Fries StraatFestival. ‘Alle andere voorstellingen tijdens het festival zijn natuurlijk gewoon gratis.’

In de voorstelling neemt Abdelhadi Baaddi een kleine groep bezoekers mee op reis naar Marokko, het land waar vandaan zijn vader zestig jaar geleden is vertrokken. Onderweg leert de bezoeker hem kennen, maar ook zijn vader en de onderlinge verhoudingen. Het is een reis in een auto met imperiaal vol spullen verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip met als eindbestemming Marokko.

Het Fries StraatFestival bestaat sinds 1980 en is daarmee een van de oudste festivals van Leeuwarden. In de afgelopen acht jaar is het festival uitgegroeid tot een van de grootste straattheaterfestivals van Noord-Nederland en heeft het ook landelijk aanzien gekregen.

Het Fries StraatFestival valt onder verantwoordelijkheid van Stadsschouwburg De Harmonie. Naast Gemeente Leeuwarden en Provinsje Fryslân leveren het LOF, de Leeuwarder horeca, GV Audio, Grafische Groep van der Eems, Verno, OV Media en Boven Holland Entertainment een grote bijdrage aan het Fries StraatFestival.


Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.