Datum: 21-11-2017 - 04:00

10
May
'17
Kennismaken met sport voor nieuwkomers
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Kennismaken met sport voor nieuwkomers

Het Buurtsportwerk en Timpaan Welzijn organiseren sportkennismakingsactiviteiten voor nieuwkomers. Tijdens een introductiemiddag en acht weken vervolgprogramma kan met verschillende sporten kennisgemaakt worden. Sporten en bewegen...

is leuk en goed voor de gezondheid. Maar het draagt ook bij aan de integratie van nieuwe inwoners en deelname aan de samenleving. Sport wordt ingezet om lokale verenigingen te leren kennen, nieuwe contacten op te doen en drempels te verkleinen.

Introductieprogramma
Tijdens een introductieprogramma zijn er vier sporten waar de volwassen nieuwkomers mee kennismaken: voetbal, aerobics, tennis en fitness. Deze sporten zijn gekozen naar aanleiding van de behoeftepeiling die onder de nieuwkomers is gehouden.
De lokale sportaanbieders FC Wolvega, Fit & Fun Plaza, tennisvereniging ATW en Fysiosport openen hun deuren. Zij verzorgen elk twee keer een kennismakingsles.

Sportieve startbijeenkomst
Op woensdagmiddag 17 mei is er een sportieve start van het programma. Op het plein van (voormalig) Bornego aan de Sportlaan 25 in Wolvega is er een kennismaking korfbal en tennis. Dit wordt verzorgd door korfbalvereniging SCO en tv ATW. De buurtsportcoaches verzorgen pannavoetbal en een warming-up met aerobics.
De sportieve middag is van 14.30-16.00 uur. Deelname is gratis.

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie kan men contact opnemen met de begeleiders van Timpaan Welzijn en buurtsportcoach Inge Rundervoort via T: 06 – 30 21 61 49.
Aanmelden kan bij de begeleiders van Timpaan Welzijn en bij Buurtsportwerk via
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T: 06 – 57 61 43 60.
Kosten € 4,- per twee lessen van een sport. Je mag alle vier sporten meedoen, maar ook één, twee of drie sporten.

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.