Datum: 21-11-2017 - 03:56

04
Jul
'17
Liever samen of apart? Nederlandse 55+ stellen slapen het liefst op apart matras
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Liever samen of apart? Nederlandse 55+ stellen slapen het liefst op apart matras

AMSTERDAM - Nederlandse koppels van 55 jaar en ouder met een tweepersoonsbed slapen liever op een apart matras dan op een gedeeld matras. Dit blijkt uit onderzoek van online bedden warenhuis Bedden.nl, gehouden onder...

1.290 Nederlanders. Respondenten werd onder andere gevraagd naar hun geslacht, leeftijd en naar het type bed en matras waar zij op slapen. Ook werd gevraagd of zij met hun partner op een gedeeld matras of beiden op een apart matras slapen. Met name in de leeftijdsgroep 55+ lijken de slaapvoorkeuren af te wijken van die van jongere leeftijdsgroepen.

55+ koppels kiezen voor tweepersoonsbed met aparte matrassen
Van de Nederlandse stellen met de leeftijd 55+ heeft 87,5% een tweepersoonsbed in de slaapkamer staan. Dit percentage ligt iets hoger dan het gemiddelde van 86,4% onder alle Nederlandse volwassen stellen.

Opvallend is dat bijna driekwart (72,6%) van alle 55+ koppels met een tweepersoonsbed voor aparte matrassen in plaats van één gedeeld matras kiest. Bij jongere stellen ligt dit gemiddelde een stuk lager. Van alle Nederlandse stellen tussen de 18 en 25 jaar met een tweepersoonsbed, slaapt gemiddeld slechts 24,1% op aparte matrassen - een verschil van 48,5%. Naarmate men ouder wordt, lijkt er een grotere voorkeur te ontstaan voor een apart matras.

Rugklachten
Dat senioren vaker voor een apart dan een gedeeld matras kiezen is niet opmerkelijk. Uit onderzoek van NIVEL Zorgregistraties blijkt dat rugklachten een belangrijk probleem is onder senioren. Een matras dat de juiste ondersteuning biedt, helpt deze klachten tegen te gaan.  

Het type matras dat iemand nodig heeft is echter sterk afhankelijk van zijn of haar lichamelijke kenmerken, zoals lengte en lichaamsgewicht. Deze kenmerken komen bij partners lang niet altijd overeen, waardoor een gedeeld matras niet altijd de beste optie is.

Senioren kiezen vaker voor matras met hoog conformiteitsvermogen
Vergeleken met jongere leeftijdsgroepen, kiezen senioren vaker voor een matras met een groot conformiteitsvermogen, zoals koudschuim en traagschuim. Deze matrassen staan erom bekend dat ze zich goed aanpassen naar het lichaam en optimale steun bieden aan de wervelkolom. Naarmate men ouder wordt, lijkt er een grotere voorkeur te ontstaan voor matrassen met een hoog aanpassingsvermogen.

Alle resultaten van dit onderzoek zijn te vinden op: https://www.bedden.nl/blog/1758-2/

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.