Datum: 21-11-2017 - 04:01

11
Jul
'17
‘Hinder nieuwe N381 bij Donkerbroek maximaal reduceren’
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

‘Hinder nieuwe N381 bij Donkerbroek maximaal reduceren’

LEEUWARDEN – De nieuwe N381 tussen Drachten en de Drentse grens heeft lokaal de verkeersveiligheid en doorstroming enorm bevorderd. Een rafelrandje is dat aanwonenden in Donkerbroek lichthinder, geluidhinder en...

zichtbelemmering ervaren. De PvdA roept gedeputeerde Sietske Poepjes op om hier maatwerkoplossingen voor te zoeken. Woordvoerder Wanda Ottens benadrukt dat de hinder die de bewoners van de Tjabbekamp, Het Hoogezand en de Balkweg ondervinden „een bijzonder vervelende bijkomstigheid” is van een noodzakelijke maar drastische ingreep.

Werk met werk maken
De PvdA ziet mogelijkheden om het probleem op te lossen zodra de provincie Fryslân begint met de verdubbeling van de weg tussen Donkerbroek en Oosterwolde. “Door het oplossen van de hinder bij Donkerbroek te combineren met de verdubbeling kunnen we werk met werk maken”, aldus Ottens. Komende woensdag zal de PvdA in de Provinciale Staten een motie indienen, waarmee het gedeputeerde Poepjes oproept om Friese kennisinstellingen met een frisse blik naar het vraagstuk te laten kijken. Zij kunnen samen met aanwonenden, de gemeente Ooststellingwerf, het projectbureau N381 en Dorpsbelang Donkerbroek passende oplossingen bedenken om de hinder maximaal te reduceren.

Gebied goed achterlaten
Augustus vorig jaar stelde de PvdA al schriftelijke vragen over het ervaren probleem. De herinrichting rondom de N381 bij Donkerbroek verliep toen al niet zoals gewenst. “Er zijn beloftes gedaan die niet worden nagekomen”, stelde Ottens destijds. Bijna een jaar na dato is er nog altijd geen goede oplossing bedacht voor de hinder. Aan die onzekerheid moet een einde komen vindt het PvdA-Statenlid. “Als je in een gebied ingrijpt, moet je het goed achterlaten.”

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.