Datum: 23-11-2017 - 04:40

20
Jul
'17
Twee dagen ronkende motoren op de piste van Rensport.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Twee dagen ronkende motoren op de piste van Rensport.

NOORDWOLDE - Afgelopen zaterdag en zondag motor spektakel op de baan van Rensport Noordwolde grasbaanraces.  Zaterdag eerst de jeugd & nationaal en Zondag Open Nederlands Kampioenschap zijspannen , Special Senioren, 125 Specials, St 1 – St 2 en Runner Up. Zaterdag in de...

jeugd &  nationaal was het felle onderlinge strijd met veel spannende races.
De zondag verliepen races voor de drie vrouwelijke rijders minder goed, zij kwamen in de klasse 125 Specials ten val en moesten per  ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Later bleken de verwondingen gelukkig mee te vallen voor de nog jonge dames.
Maar door al dit ophoudt klonk pas rond 19:00 uur het Wilhelmus voor de kersverse Nederlandse Kampioen Romano Hummel uit Oldeberkoop die een rondtijd behaalde van 120  km per uur volgens de spieker. Met dit nieuwe talent kunnen grasbaan lieve hebbers, de komende tijd door zijn speciale rijstijl motor in de bocht plat leggen en dan volgas door de bocht het rechte eind weer op, nog veel plezier van beleven.
Zijspannen leverden in tweede gelederen spannen strijd op om de tweede  en derde plaats, daar was de kampioen al bekend William Matthijssen en bakkenist Sandra Mollema werden Nederlands Kampioen.
Met een redelijk aantal publiek en een goed verloop van de wedstrijden kon de voorzitter Piet Bosma en het bestuur met al die vrijwilligers van Rensport terugzien op een geslaagd motorsport weekend, waar ook op de zondag de wethouder van sportzaken Frans Kloosterman  onder hoorde, die op zijn benen stond te trillen van de spanning.

Video 1 - klik hier *** Video 2 - klik hier

Foto en video: Henk Diever

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.