Datum: 18-10-2017 - 02:00

27
Jul
'17
Yta Strikwerda genomineerd Verkiezing van de Gouden Venus van Milo
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Yta Strikwerda genomineerd Verkiezing van de Gouden Venus van Milo

WOLVEGA - Yta Strikwerda uit Wolvega is genomineerd voor de Verkiezing van de 'Gouden Venus van Milo'. In de nominatie staat: "Haar eigen levensverhaal heeft Yta, die het syndroom van Down heeft, beschreven in haar...

boek ‘Up Power’. Op scholen geeft ze gastlessen over ‘Up Power’. Ze vertelt hoe haar ouders haar opgevoed en in haar kracht gezet hebben. Dat je moet kijken naar wat je wel kan en niet naar wat je niet kan. Hoe ze sterk is geworden bij de LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Over hoe ze gecoacht wil worden. Yta werkt als ervaringsdeskundige bij de LFB www.lfb.nu en is daarnaast ondernemer. Samen met een coach wil ze meer Downsyndroom-ambassadeurs opleiden in Nederland".

Wat is de Gouden Venus van Milo en voor wie is deze bestemd?
Met de verkiezing van de Gouden Venus van Milo wil het DELA goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. Het fonds draagt met het thema 'Onbeperkt!' bij aan projecten waarin mensen met een beperking als vrijwilliger iets goeds doen voor een ander. Zij geven op die manier meer betekenis aan hun leven en zijn tegelijk van enorme waarde voor de maatschappij.De Gouden Venus van Milo is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking die iets goeds doet voor de samenleving. Het DELA goededoelenfonds reikte de prijs in 2016 voor het eerst uit aan Roos Prommenschenckel. Met haar Foundation zet zij zich in voor een betere toegankelijkheid van het openbaar vervoer.
Het DELA goededoelenfonds zoekt in 2017 een nieuwe Gouden Venus van Milo.De eerste stap daarbij is het opstellen van een nieuwe lijst met kandidaten, De Onbeperkte 100 van 2017. Voor die lijst kun je bekende of minder bekende Nederlanders met een beperking nomineren die iets goeds doen voor de samenleving. Daarvoor kun je gebruik maken van onderstaand formulier. Je kunt mensen met een verstandelijke, psychische of fysieke beperking, of met een combinatie daarvan, nomineren. Op 24 juli wordt De Onbeperkte 100 lijst bekend gemaakt, je kunt niet meer nomineren.
Stemmen
Uit de lijst met De Onbeperkte 100 kun je van 24 juli tot en met 15 september je favoriete kandidaat kiezen, jouw Gouden Venus van Milo per e-mailaccount/IP-adres 1 stem worden uitgebracht via de website www.goudenvenusvanmilo.nl. (http://goudenvenusvanmilo.nl/?page_id=797)
Na het tellen van de stemmen ontvangt de nummer 1 op 30 september in Eindhoven de Gouden Venus van Milo 2017, samen met een prijs van € 10.000 die de winnaar mag inzetten voor zijn of haar goede doel. Voor de tweede en derde prijs, de Zilveren en Bronzen Venus van Milo, zijn prijzen

Foto: Lenus van der Broek

Meest populair