Datum: 24-10-2017 - 04:09

11
Aug
'17
Bloemencorso Frederiksoord stort zich op Mythen en Sagen
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Bloemencorso Frederiksoord stort zich op Mythen en Sagen

FREDERIKSOORD – Corso Frederiksoord is weer druk bezig met de voorbereidingen van het bloemencorso dat op 9 en 10 september plaats vindt. Het thema dit jaar is 'Mythen en Sagen'. Op zaterdagmiddag is de traditionele rondgang met...

het kindercorso en 12 corsowagens. De activiteitencommissie heeft voor het hele weekend een prachtig programma voor jong en oud in elkaar gezet.

De rondgang op zaterdagmiddag met de versierde wagens is onder begeleiding van diverse muziekkorpsen als de Lendebloazers, showband Oereterp en de Woudklank uit Noordwolde. De wagens worden opgehaald door het kindercorso dat om half 2 begint. Basisschool De Kievitshoek uit Wilhelminaoord prikt de feeënwagen met daarop de prins en prinses. Dit jaar is deze eer voor Vera Leonhardt en Brent van Raalte.

Thema
Het corsothema van dit jaar is 'Myhten en Sagen' en verzonnen door Tom Enserink, toevallig ook van Basisschool De Kievitshoek. Het thema levert een veelzijdigheid aan wagens op waaronder, Ellert en Brammert, Hercules, monster van Loch Ness, kabouters, cupido, etc. Corsogroep Wapserveen is weer terug van weggeweest en maakt hun opwachting met 'de schatkamer van Nienoord'.
De scholen uit de omgeving zijn nauw betrokken bij het corso. Na de vakantie wordt gestart met het tekenen van de mozaïekborden en op de laatste vrijdag voor het corsoweekend worden de borden met dahlia's geprikt. Alle mozaïekborden zijn daarna te zien in ‘De Tuinen’ in Frederiksoord.

Activiteiten
‘De Tuinen’ te Frederiksoord zijn op zaterdagavond geopend vanaf 19.00 uur voor het spectaculaire avondcorso. Op zondag zijn 'De Tuinen' geopend vanaf 12.00 tot 17.00 uur en bieden een leuk dagje uit. De corsowagens staan allemaal opgesteld en zijn samen met hun figuranten te bewonderen. Daarnaast is er een Oldtimer trekkershow met tientallen trekkers, de heksen van Wolfshäger Hexenbrut, livemuziek, Steampunk, schminken, een klimtoren, archerytag, laser 2.0, dansdemonstraties, en nog veel meer. Het belooft weer een mooi corsoweekend te worden!

Voor meer informatie over het programma van het corsoweekend te Frederiksoord; www.corsofrederiksoord.nl of facebook.com/corsofrederiksoord.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie over Corso Frederiksoord, kunt u contact opnemen met Marieke van Raalte, PR commissie:  06 4525 6681. Of kijk op www.corsofrederiksoord.nl

Over Corso Frederiksoord
Op 24 februari 1890 zag de Floralia-Vereeniging het licht. Opgericht door de eerste directeur van de Tuinbouwschool in Frederiksoord, dhr. A.C. Ide, had zij als doelstelling: “Door het kweken van bloemen en andere sierplanten volksontwikkeling bevorderen en de liefde voor sierplanten opwekken”. Dat paste prima in de landbouwkoloniën van de Maatschappij van Weldadigheid waartoe de Tuinbouwschool behoorde. ’s Avonds werd de school feestelijk verlicht en de dag werd afgesloten met een vuurwerk. Bijna al deze elementen zijn nog terug te vinden in het huidige corsoweekend. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw ontstonden voorzichtig de eerste plannen voor een heus corso. Na een aantal schuchtere pogingen kwam er in 1960 een corso van versierde fietsen waaraan een met bloemmotieven versierde auto mee deed. De rit ging over het kleine stukje van de tuin van het Logement naar de tuin van de school. In 1963 reed het corso voor het eerst over de weg met 11 praalwagens en drie luxe auto’s. De rit ging over de Molenlaan en dwars door de tuin van de school. Voor het eerst werden er dat jaar ook prijzen toegekend. Ook al is de route inmiddels langer geworden, het aantal wagens is ongeveer gelijk gebleven en de luxe auto’s zijn nog steeds in de feestelijke stoet opgenomen.


Meest populair