Datum: 24-11-2017 - 12:07

24
Aug
'17
Blauw/witte tenues populair bij voetbalclubs uit Friesland
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Blauw/witte tenues populair bij voetbalclubs uit Friesland

ARNHEM – De kleuren blauw en wit zijn de meest voorkomende kleuren op de Friese voetbalvelden. Dat blijkt uit onderzoek van online vergelijkingsspecialist beslist.nl, wat KNVB data van clubkleuren van Nederlandse...

voetbalclubs analyseerde. De meeste Nederlandse voetbalclubs spelen in rode tenues.

Meeste voetbalclubs spelen in het rood
Een analyse van data van de KNVB laat zien dat een meerderheid van de Nederlandse voetbalclubs in een roodkleurig tenue speelt (10,1%). Ook blauw/witte (9,5%) en rood/witte (9,3%) tenues zijn in trek bij voetbalclubs.

Friesland kleurt blauw/wit
Er zijn sterke regionale verschillen met betrekking tot de verschillende clubkleuren. Zo dragen voetbalclubs uit Friesland vooral blauw/witte tenues (11,2%). De meeste voetbalclubs uit de provincies Flevoland (21,4%) en Overijssel (10,1%) hebben dezelfde clubkleuren.

Andere populaire clubkleuren in Friesland zijn wit (10,2%), rood/wit (9,6%), rood (9,1%), groen (9,1%) en geel (8,6%).

Diverse kleuren in de rest van Nederland
Clubs uit de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland gebruiken voornamelijk wit als kleur (respectievelijk 12,5% en 12,6%). In de provincies Zeeland (12,65%) en Noord-Brabant (14,4%) draagt men voornamelijk gele tenues.

In Limburg (12,4%), Gelderland (11,7%), Utrecht (13%) en Groningen (13,2%) hebben de meeste voetbalclubs rode tenues. In Drenthe dragen de meeste voetbalclubs geheel blauwe tenues (11,8%).

Zwarte kicksen weer geliefd
Naast het gebruik van clubkleuren is gekeken naar de populariteit van gekleurde voetbalschoenen. Sinds de eeuwwisseling domineren opvallende en fel gekleurde voetbalschoenen de Nederlandse voetbalvelden. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen; de zwarte schoen maakt namelijk een comeback.

Bekijk het volledige overzicht van clubkleuren en voetbalschoenen op: https://www.beslist.nl/info/voetbal.html

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.