Datum: 23-11-2017 - 04:37

29
Aug
'17
Galerie Huis ter Heide opent op zondag 3 september weer een geheel vernieuwde expositie
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Galerie Huis ter Heide opent op zondag 3 september weer een geheel vernieuwde expositie

HUIS TER HEIDE – Galerie Huis ter Heide opent op zondag 3 september weer een geheel vernieuwde expositie met vele nieuwe werken van de leden van het collectief en gastkunstenaars. Belangstellenden zijn van...

harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. De tentoonstelling loopt van 1 september tot en met 29 oktober. Tijdens deze tentoonstelling is zoals gebruikelijk het werk te zien van de vaste leden van het collectief. Daarnaast is ook zeer divers en gevarieerd werk te zien van vier gastkunstenaars.

Vanuit het collectief is er deze keer speciale aandacht voor het werk van:
Linda van Huffelen
Linda maakt haar glasobjecten door platen glas samen te smelten. De komende periode is het thema van haar werk

Kleurloos: zwart, wit en blank glas staat centraal.

Bij de opening is Linda aanwezig en ze geeft graag uitleg bij de glasobjecten en hoe ze tot stand zijn gekomen.

De vier gasten van deze periode:
Lenie van Well-Bergwerff

Lenie heeft na een zoektocht langs verschillende kunstvormen uiteindelijk gekozen voor het vormen van beelden.Haar werk varieert van figuratief tot abstract en combineert haar brons graag met andere natuurlijke materialen. Zij werkt veel in opdracht en vrijwel al haar beelden zijn uniek.

Ylil (Lily Hogeveen)
Door Ylil wordt een onderwerp een tijdlang uitgediept, weer losgelaten, om vervolgens in een nieuwe verwerking tevoorschijn te komen. Zo zijn er een zevental thema’s ontstaan waarvan VISSEN en HUIZEN in deze expositie te zien zijn.
Tine de Groot

Kleien is een deel van het leven van Tine en maakt veel volle, bolle compacte vormen waarin ze haar creativiteit kwijt kan. Vaak mensen in mooie ronde vormen. Een beeld wordt maar eenmaal gemaakt en is daarmee uniek.

Gerrit Peele

Gerrit werkt als beeldhouwer vanuit een vast omlijnd ontwerp als hij met vrij werk bezig is. Hij haalt veel van zijn inspiratie uit de natuur om zich heen, soms zelfs uit de voor het blote oog onzichtbare natuur. ßBinnen een gestileerde vormgeving zoekt hij naar balans tussen materiaal en vorm, waarin beide tot hun recht komen, elkaar versterken en in schijnbare eenvoud tot de verbeelding spreken.

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.