Datum: 23-11-2017 - 04:40

30
Aug
'17
De Kunstroute van Nederland had dit jaar als thema "Van Nature"
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

De Kunstroute van Nederland had dit jaar als thema "Van Nature"

OLDEBERKOOP - Op zaterdag 29 juli jl. opende Open Stal in Oldeberkoop zijn deuren om een maand lang verrassende, ontroerende, confronterende en interactieve kunst te tonen aan de bezoekers. De oudste kunstroute van Nederland had dit jaar als...

thema “Van Nature”. De expositie verwelkomde tijdens de periode meer dan  9.000 bezoekers. Peter Hiemstra, voorzitter van Open Stal: “We hadden dit jaar een grote diversiteit aan kunst. Zo kon de bezoeker bijvoorbeeld een Pakje Kunst uit een sigarettenautomaat halen, virtueel door de Der Aa-kerk schommelen of zelf kunst creëren door in een geluidsinstallatie rond te lopen. We kunnen terugkijken op een succesvolle editie en zijn zeer tevreden over het aantal bezoekers dat we dit jaar hebben ontvangen. En we zijn ondertussen natuurlijk al weer bezig met 2018."
Het Opel Stal podium werd elke zaterdag en zondagmiddag goed bezocht. De optredens van o.a. Fay Lovski en Arthur Ebeling, de Amsterdamse Straatband en GeDoeMaar konden rekenen op een enthousiast publiek. Ook dit jaar kon Open Stal verwezenlijkt worden dankzij de onvoorwaardelijke steun van 200 vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet is Open Stal ook dit jaar wederom een succes geworden.
Het thema voor volgend jaar is “Nieuwe Wereld”. Kunstenaars kunnen zich tot 31 oktober 2017 aanmelden. Open Stal opent volgend jaar zijn deuren van 28 juli tot en met 26 augustus .

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.