Datum: 23-11-2017 - 04:39

01
Sep
'17
Beëdiging en installatie André van de Nadort als burgemeester van Weststellingwerf
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Beëdiging en installatie André van de Nadort als burgemeester van Weststellingwerf

In een buitengewone raadsvergadering op dinsdag 5 september 2017 wordt André van de Nadort beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Weststellingwerf door de Friese Commissaris van de Koning Arno Brok. Inwoners van...

Weststellingwerf zijn van harte welkom om dit bijzondere moment mee te maken en/of de nieuwe burgemeester te feliciteren tijdens de aansluitende receptie. De raadsvergadering begint om 20.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Wolvega (ingang Rozenstraat). En is ook live te volgen via Weststellingwerf.nl.
Zoektocht
André van de Nadort werd op maandag 19 juni jl. bij Koninklijk Besluit benoemd als nieuwe burgemeester van Weststellingwerf. Aan zijn benoeming ging een zoektocht vooraf; een taak van een speciale Vertrouwenscommissie van de gemeenteraad. De commissie heeft onder meer een profielschets voor de nieuwe burgemeester opgesteld. Hierin zijn de belangrijke eigenschappen, vaardigheden, competenties en ervaringen van de nieuwe burgemeester beschreven.
Input inwoners
Inwoners van Weststellingwerf konden begin 2017 hun mening geven over welk type burgemeester zij het meest geschikt vonden voor Weststellingwerf. Zij wensten een burgervader (m/v) die sociaal en betrokken is, benaderbaar en zichtbaar is in alle dorpen. De input van inwoners is met die van de raad verwerkt in de profielschets. Dit document speelde een belangrijke rol in de sollicitatieprocedure, waarbij André van de Nadort als meest geschikte kandidaat uit de bus kwam.
Verbindende bestuurder
Met André van de Nadort krijgt Weststellingwerf een verbindende bestuurder, gericht op samenwerking. Hij is aimabel, zeer benaderbaar, zichtbaar als burgervader en heeft een luisterend oor. Daarnaast kan hij een positieve bestuurlijke impuls geven aan de ontwikkeling van de gemeente. Versterking van de lokale economie en de bestuurlijke opgave waar de gemeente voor staat, zijn bij hem in goede handen.
Kennismaking
Na de raadsvergadering hebben inwoners gelegenheid om André van de Nadort persoonlijk te feliciteren tijdens de aansluitende feestelijke receptie. De eerste maanden van de nieuwe burgemeester zullen in het teken staan van kennismaking met Weststellingwerf. Met inwoners, ondernemers, groepen en organisaties. Hoe dit gestalte krijgt, wordt in de komende weken duidelijk.
Van de Nadort
André van de Nadort (54) volgt Gerard van Klaveren op die per 1 juli 2017 is gestopt als burgemeester van de gemeente Weststellingwerf. Van de Nadort begon zijn politieke loopbaan als raadslid voor de PvdA in de gemeente Steenwijkerland en werd daarna wethouder in diezelfde gemeente. Vanaf 2009 was hij burgemeester van de Groningse gemeente Ten Boer. 

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.