Datum: 23-11-2017 - 04:37

01
Sep
'17
Spaak. Een wielerkampioen weerstaat de drugsscene
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Spaak. Een wielerkampioen weerstaat de drugsscene

Op 1 september verschijnt bij Bornmeer de filmeditie van het boek Spaak. Een wielerkampioen weestraat de drugsscene. Op zaterdag 2 september is de wereldpremière van de film Spaak, met in de hoofdrol Tim Douwsma, Saskia Elise, Jack Wouterse en...

Aart Staartjes. Deze spectaculaire première is in Omnisport wielerhal te Apeldoorn met veel bekende wielrenners.

Het boek Spaak is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Paul Rood. Verfilmd door Steven de Jong.
De foto’s in het boek zijn afkomstig uit de film Spaak.

Over Spaak:
Paul wil met een hasjsmokkel naar Noorwegen veel geld verdienen. Die droom eindigt in een Zweedse cel. Op klassieke wijze, met behulp van lakens en een ijzerzaag, weet hij te ontsnappen. Na een adembenemende vlucht keert hij terug in Nederland. Daar kiest hij voor het isolement, alleen op de racefiets in weer en wind, om te ontsnappen aan alles en iedereen. Hij fietst en fietst en na enkele maanden rolt hij zowaar in een toppositie bij het nationale baanwielrennen.

In een nachtelijke tocht door de binnenstad van Amsterdam ontmoet hij een aan drugs verslaafd meisje. Hij wil haar redden, echter geen enkele afkickmethode blijkt aan te slaan.
Om schoon schip te maken gaat hij vrijwillig naar de gevangenis in Zweden om de rest van zijn straftijd uit te zitten. Daar leert hij een alternatieve afkickmethode kennen die hij vervolgens in Nederland wil introduceren, maar dat roept weerstand op.

Over de auteur:
Paul Rood schreef Spaak in 1989, hij is ook schrijver van het oorspronkelijke filmscript voor Spaak de film.
Paul Rood is dichter, schrijver en scriptschrijver. Momenteel is een ander script (geschreven over de ADHD problematiek met betrekking tot kinderen) in Amerika om bewerkt te worden. Dit wordt een Engelstalige internationale film. Er liggen nog twee scripts op de plank om later internationale films te worden. De scripts gaan allemaal over sociale problematiek.

Paul Rood zet zich nog steeds in voor drugspreventie projecten omdat hij vindt dat Nederland steeds meer aan verworden is tot een soort Mexico aan de Rijn. Rood kiest speciaal voor drugspreventie omdat volgens hem aan de voorkant van het drugsprobleem nog veel te winnen is door middel van goede voorlichting. Aan de achterkant is de slag volgens Rood allang verloren. Hij noemt dan met name de Brabantse XTC productie, de Rotterdamse haven als doorvoerhaven van cocaïne en de wietteelt op de Nederlandse zolderkamers en schuurtjes.

Paul Rood
Spaak
Een wielerkampioen weerstaat de drugsscene
€ 17,50

ISBN: 9789056154035.
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Pagina's: 256, geïllustreerd

Spaak is verkrijgbaar bij de boekhandel en bij Bornmeer
Bornmeer, Hellingbaas 1, Gorredijk | T. 0513 490 319 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.bornmeer.nlMeest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.