Datum: 23-11-2017 - 04:32

05
Sep
'17
Draver van 5 miljoen. ERERONDE OP VICTORIA PARK VOOR TOPDRAVER TIMOKO
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Draver van 5 miljoen. ERERONDE OP VICTORIA PARK VOOR TOPDRAVER TIMOKO

WOLVEGA - Top draver Timoko is de meest winnende Franse draver aller tijden. Vorige week tijdens zijn laatste race ging hij over de  5 miljoen euro heen doordat hij won in het zuid franse Cagnes Sur Mer. Timoko is gefokt, getraind en in...

eigendom van Nederlanders. Zijn trainer Richard Westerink is tegelijkertijd ook zijn eigenaar voor 70%. De overige 30% is in eigendom van de Nederlandse fokkers van deze geweldenaar.
Op zondag 3 september rond zes uur na de grote Europese koers komt Timoko, de meest verdienende draver ter wereld, een ereronde maken in Wolvega.
Trainer Richard Westerink kijkt ernaar uit om zijn kampioen te presenteren aan het Nederlandse publiek dat hem al 8 jaar volgt.
“Natuurlijk had ik had nog veel liever gezien dat Timoko zou kunnen starten op Wolvega maar dat zit er niet in. Zijn laatste koers, afgelopen zaterdag in Cagnes sur Mer, was een geweldig afscheid. Het is mooi geweest zo. Maar ik houd woord en kom met mijn paard naar Wolvega. Dat verdient het publiek en wij vinden het leuk om te doen. Dat is heen en weer zo'n kleine 3.000 kilometer maar we gaan het doen. Ik hoop dat het Friese publiek hem net zo’n mooi afscheid geeft als eerdere kampioenen hebben gekregen.”

Foto: Albert DillingMeest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.