Datum: 23-11-2017 - 04:32

07
Sep
'17
Weststellingwerf doet mee aan project Village Deals van de VNG
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Weststellingwerf doet mee aan project Village Deals van de VNG

Als enige Friese gemeente doet Weststellingwerf mee aan het project Village Deals van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Een Village Deal is een deal tussen het college van B&W en de gemeenteraad. De deal moet integrale en...

vernieuwende aanpakken binnen het Sociaal domein stimuleren. Het college stelt de raad voor om de Village Deal van Weststellingwerf te richten op het thema schulden en bewindvoering.
De VNG is voor de zomer 2017 gestart met Village Deals voor kleinere gemeenten tot 50.000 inwoners. Weststellingwerf heeft zich aangemeld en doet nu met tien andere gemeenten mee aan het project. In een Village Deal werken college en raad samen aan innovatieve en integrale ondersteuning binnen het Sociaal domein. De VNG biedt met hulp van een adviesbureau een jaar lang begeleiding bij het opzetten van de Village Deal, een leertraject binnen de gemeente en landelijke uitwisseling met andere deelnemende gemeenten om van elkaar te leren.
B&W wil ervaring opdoen rond het thema schulden en bewindvoering. Om inwoners passende dienstverlening te kunnen bieden, wanneer zij te maken krijgen met schulden en een bewindvoerder hun financiën overneemt. Op dit moment wordt een voorstel voor een plan van aanpak uitgewerkt. In het najaar zal de raad hierover worden geinformeerd, waarna mogelijk de VillageDeal tussen college en raad gesloten kan worden.

Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.