Datum: 23-11-2017 - 04:31

08
Sep
'17
7 t/m 14 september: Actieweek NIX zonder ID!
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

7 t/m 14 september: Actieweek NIX zonder ID!

Van 7 t/m 14 september 2017 is de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’. In deze week is er extra aandacht voor NIX18 en het spontaan tonen van een legitimatiebewijs. Ook in Weststellingwerf wordt aandacht aan de...

actieweek besteedt. Verstrekkers zijn alert op het vragen naar een ID en hebben promotiemateriaal ontvangen om jongeren tot 25 jaar te motiveren om hun ID in de aanslag te hebben als ze alcohol of sigaretten willen kopen.
NIX zonder ID
Het doel van deze week is om jongeren te stimuleren om bij het kopen van alcohol of tabak uit eigen beweging hun legitimatiebewijs te laten zien. Aan jongeren tot 18 jaar mag geen alcohol of tabak worden verkocht. Voor verkopers is het vaak moeilijk om de juiste leeftijd van de kopers in te schatten. Om misverstanden te voorkomen, wordt iedereen tot 25 jaar gevraagd om een legitimatie te laten zien bij de aankoop van drank of rookwaren.
Landelijke actie
Om de controle voor verstrekkers gemakkelijker te maken, steunt de gemeente Weststellingwerf de landelijke themaweek ´NIX zonder ID´. De actieweek sluit aan bij de gemeentelijke aanpak ‘alcohol en jongeren’, omdat de nadruk van de campagne ligt op de verantwoordelijkheid die jongeren zelf hebben bij de aankoop van alcohol of tabak. Op tv wordt de reclamespot ‘NIX zonder ID” uitgezonden en in kranten en ook online zullen artikelen over dit onderwerp verschijnen.
Consequent
De afgelopen jaren is het alcoholgebruik onder jongeren onder de 18 jaar afgenomen. NIX18 wordt steeds meer de norm in Nederland. Dat is belangrijk, omdat het gebruik van alcohol schadelijk is voor de ontwikkeling, gezondheid en veiligheid van jongeren. Maar het kan nog een stuk beter. Structureel gebruik van een ID, als jongere door deze consequent te tonen of als verstrekker door er consequent naar te vragen, kan helpen! Dus: NIX zonder ID!
Wilt u meer weten over NIX18? Wat bijvoorbeeld de 10 redenen zijn voor NIX18? Of wat de invloed is die je als ouders hebt? Kijk op weststellingwerf.nl/NIX18.Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.