Datum: 18-03-2018 - 12:45
09
sep
'17
De volwassenen van Musicalgroep JOP uit Wolvega speelt Wicked in Havelte.
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

De volwassenen van Musicalgroep JOP uit Wolvega speelt Wicked in Havelte.

HAVELTE - Na de alom geprezen musicals als Elisabeth en Les Miserables is op zaterdagavond 16 september de musical Wicked aan de beurt. De musical wordt gespeeld in het openluchttheater De Speulkoele aan de Kerklaan in Havelte. De musical...

Wicked gaat over Elphaba (Nienke Bierenbroodspot), de in de toekomst wicked witch of the west, met haar relatie met Glinda, the good witch of the north (Emma Kopmels). Er ontstaat een vriendschap tussen de twee heksen, dat jammer genoeg niet zo soepel loopt. Hun karakters en visies zijn te verschillend. Het beide verliefd worden op de jongen Fiyero (Irana van Veluwen) helpt ook niet. Het plot van het verhaal speelt zich het meeste af voordat Dorothy haar eerste stappen in het land Oz heeft gezet. Het tijdspad speelt zich dan ook af in de tijd vóór het voor velen bekende verhaal van De Tovenaar van Oz (The Wizard of Os). De Tovenaar wordt neergezet door Rick van Duren, Madam Akaber door Janneke Bierenbroodspot, Mart van den Berg zal te zien zijn als Professor Dillemond, Jiska Bierenbroodspot als Nessarose. Karen Bierenbroodspot vertolkt Moq, Michelle van Dalen de First Lady en Gert-Jan Stallinga de Gouverneur. De regie is in handen van Manon Bierenbroodspot, de techniek (licht en geluid) wordt verzorgd door Stefan Salverda, Andrei Vonk en Erik Bierenbroodspot. Naast de vaste spelers zal een ensemble het podium compleet maken en heeft een kostuum- en bouwgroep een creatieve draai gemaakt aan kleding en decor. Het gaat dan ook een spektakel worden.     

Tickets a € 9,00 zijn te bestellen via de website www.musicalgroep-jop.nl. Aan de kassa op de dag zelf vanaf 19:45 uur a € 12,50. Aanvang voorstelling 20:30uur, toegang tot de tribune vanaf 19:45 uur.
Tips: Afhankelijk van het weer regenkleding meenemen, paraplu’s zijn niet toegestaan. Een kussentje meenemen om op te zitten kan voor velen prettig zijn. Mensen die rolstoel afhankelijk zijn vragen wij dit even als opmerking bij de reservering te vermelden. Dan zorgen wij voor een goed bereikbare plaats.

Meest populair

  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.
  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Daniël Oostra trekt volle feesttent Zuiderfeest.