Datum: 18-03-2018 - 12:48
10
sep
'17
Tweepersoonsbed populairst onder Nederlanders. Twijfelaar is ook een geliefd bed, Kingsize bed blijft een luxegoed
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

Tweepersoonsbed populairst onder Nederlanders. Twijfelaar is ook een geliefd bed, Kingsize bed blijft een luxegoed

Nederlanders geven massaal de voorkeur aan een tweepersoonsbed. 58,1% van de Nederlanders geeft aan een tweepersoonsbed in de slaapkamer te hebben staan. Dit blijkt uit onderzoek van online bedden warenhuis...

Bedden.nl, gehouden onder 1.290 Nederlanders.

Nederlander hoeft geen kingsize bed
Nederlanders hoeven niet perse zo luxe mogelijk te slapen. Het percentage slapers met een kingsize bed is relatief laag: 8,2% van de ondervraagden geeft aan een trotse eigenaar te zijn van deze Rolls Royce onder de bedden.

Wel is een groot aantal Nederlanders blij met de kleinere variant van het tweepersoonsbed; de twijfelaar. 16,0% van de Nederlanders heeft een twijfelaar in de slaapkamer staan.

Eenpersoonsbedden zijn vooral populair bij jongeren onder de 18 jaar (42,9% slaapt ‘nog’ alleen). Tot slot is er ook een trend zichtbaar, die laat zien dat het tweepersoonsbed vaak wordt ingewisseld voor een compacter eenpersoonsbed vanaf het 55e levensjaar (een stijging van 4,6%).

Limburgers zijn de meest decadente slapers
Van alle provincies telt Limburg de meeste slapers met een kingsize bed. Ruim 17% van de Limburgse respondenten geeft aan dit luxe bed in de slaapkamer te hebben staan; ruim twee keer zoveel als het landelijke gemiddelde van 8,2%. Op een tweede en een derde plaats staan Flevoland (16,7%) en Zeeland (14,3%).  

Drenten, Overijsselaars en Zuid-Hollanders grootste ‘twijfelaars’
Naar verhouding hebben Drenten en Overijsselaars het liefst een twijfelaar in de slaapkamer staan. In beide provincies geeft 16,7% van de respondenten aan hun nachtrust te vinden in deze ‘loveseat’ onder de bedden.

Ook Zuid-Hollanders kunnen dit compacte, doch knusse bed waarderen: 15,8% van de ondervraagden geeft aan in het bezit te zijn van een twijfelaar.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op:
https://www.bedden.nl/blog/onderzoek-wat-heeft-nederland-in-de-slaapkamer-staan/

Meest populair

  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • Nieuwe ‘Recycle Boulevard’ van Omrin is meer dan een kringloopwinkel
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.
  • Opendag crematorium Haskerpoort Oudehaske.
  • Daniël Oostra trekt volle feesttent Zuiderfeest.