Datum: 23-11-2017 - 02:55

14
Sep
'17
‘Gratis bewegen’ voor iedereen in Weststellingwerf
Geschreven door Redactie Blik Op Weststellingwerf

‘Gratis bewegen’ voor iedereen in Weststellingwerf

WOLVEGA - Op donderdag 14 september 2017 is van 18.30-20.30 uur de kick-off van de campagne Gratis Bewegen in de Lindewijk in Wolvega. Tijdens deze sportieve avond zijn kinderen, jongeren en hun ouders welkom om te...

ervaren hoe leuk ‘gratis bewegen’ is! Initiatiefnemers zijn JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en de gemeente Weststellingwerf.
Gratis Bewegen
‘Gratis Bewegen’ kan overal en altijd: in de buurt, fietsend naar school of door te trap te nemen in plaats van de lift. Dat willen we met de campagne – die start vanaf september 2017- op verschillende manieren laten zien. De campagne richt zich vooral op de plekken waar kinderen en jongeren zijn. Er komt onder meer sport- en spelmateriaal beschikbaar, die bijvoorbeeld basisscholen en kinderdagverblijven kunnen lenen. En een inspiratiegids met goede lokale voorbeelden helpt professionals om de doelgroep te laten bewegen.
Programma kick-off
JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp, onder andere bekend van So You Think You Can Dance, verzorgt op 14 september een dansactiviteit. Daarnaast is er gelegenheid om kennis te maken met het nieuwe trimparcours in de Lindewijk, dat deze avond officieel geopend wordt. En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke beweegactiviteiten.
De kick-off vindt plaats op de kruising Grote vuurvlinder en Eikepage in Wolvega. Van te voren aanmelden is niet nodig. En deelname is natuurlijk gratis!
Samenwerking
In de gemeente Weststellingwerf werken veel partijen samen aan deze campagne. Via consultatiebureaus, scholen, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buurtsportcoaches en sportverenigingen wordt actief ingezet op het bereiken van ouders, opvoeders en hun kinderen.
Voor meer informatie kijk op gratisbewegen.nl.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie
De pers is van harte welkom om op donderdagavond 14 september 2017 bij de kick-off van de campagne Gratis Bewegen aanwezig te zijn. Het programma is als volgt:
* 18.30-19.00 dansactiviteit (Juvat) en kennismaking Trimbaan voor kinderen tot 12 jaar
* 19.00-19.15: opening trimbaan door Juvat Westendorp en wethouder Cor Trompetter.
* 19.15-20.30: activiteiten voor jongeren en volwassenen. Zes beweegactiviteiten in carousselvorm. Waaronder dansen met Juvat en een Trimbaan kennismaking
Locatie: In de Lindewijk in Wolvega, op de kruising van de Grote vuurvlinder en de Eikepage.Meest populair

  • Woning van de Week!
  • Noordwolde is een nieuw reclamebureau rijker.
  • MTB tocht Oosterstreek een succes!
  • SV Olyphia organiseerde voor de eerste keer een Mountainbike Toertocht
  • Evert Jubbega na 35 jaar niet meer langs de lijn.